fredag 2 april 2010

hemma hos...

Till två systrar, hoppas att de passade?


Jag förmodar (och hoppas) att det ser ut så här hemma hos de flesta av alla som syr! Just nu håller jag på att fundera ut något som jag kan sätta dragkedjor i. Tilläggas bör att detta faktiskt ska föreställa mitt kök.

17 kommentarer:

Aleisa Ribalta sa...

Är de inte till oss? SKOJAR!
så jättefina! vågar inte gissa vad det blir. har en kompis som ska träffa dig i uppsala, sorprise!

MarJo sa...

Ja här ser det likadant ut, fast här är det ända in i vardagsrummet också.

retrostuff sa...

Aleisa:
:) Nä, till andra systrar... men det går alltid att ordna till fler systrar! Har du en kompis som ska träffa mig? Hm...vem, vem, vem nu måste du berätta!

MarJo:
Det är en faslig tur att familjen är av den tålmodiga sorten... jag brukar ligga på golvet i vardagsrummet när jag ritar mönster.
Mina ungdomar börjar prata om att flytta (de är 18 och snart 20)... då får jag två rum tillgodo! Fast fy så tomt det kommer att bli.

Aleisa Ribalta sa...

Nästa vecka får du veta, hon är här på påsveckan men hon kommer tillbaka till universitetet, du får ha lite talåmod!!!! #skrattar#

JuMel sa...

Så fina igen!!! Tror min 6-åring skulle älska en sån, syr du i storlek 122 på beställning? Blir alltid så imponerad av att du har sy mycket fina tyger som matchar varandra så bra! Ha en forsatt härlig påsk helg!

Anonym sa...

verkligen jättefina blusar/skjortor du syr!!! så snyggt med blandade tyger

Libe sa...

Jag kände igen mig direkt , så där ser det inte bara ut i mitt kök utan i resten utav lägenheten med :D och jag trivs! (..tänker inte fråga resten av de boende här hemma om de trivs eller inte ;) )

Palven sa...

Superfina!
Känner igen bilden, fast i den här familjen är det sambon som lackar ur ibland. Mina projekt smyger sig ut ur tvättstugan in till vardagsrummet ibland..... och strykbrädan står framme i princip jämt :o) Även om den inte används hela tiden, så ligger det tyghögar där.

retrostuff sa...

Aleisa:
#lägger pannan i djupa veck#
Anonym:
Tack! Jag gillar att blanda.
Libe:
#skrattar# Min sambo är så glad, så glad när jag inte tjatar om städning. Jag glömmer det när jag syr, dessutom är det jag som bökar till mest.
Palven:
Min strykbräda blir bara kringföst, jag tror det är ett tyg från dig den är klädd med.

retrostuff sa...

JuMel:
Jag är imponerad av att du syr så fina plagg i trikå! Vuxen t-shirt mot tunika?

MESC sa...

Fantastiska tunikor, precis som alltid! Min syhörna har numera vuxit sig ut över husets halva övervåning, plus alla trådstumpar, mönster-pappersbitar etc som finns i HELA huset!

Carro/mysigtdesign sa...

Tunikorna är underbara som vanligt. Jag är också mkt nyfiken på tunikan i vuxenstorlek som du skrev att du skulle sy till din dotter...
Här ser det också ut så, fast i perioder. Vi är fem (!) pers på 68 kvadrat och då gäller det att vara grymt disciplinerad (annars skulle min man bli galen). Glad påsk.

JuMel sa...

Ett byte vore kul men inte vet jag om jag törs sy en vuxen t-shirt och tro att den ska passa någon annan?! Du kan väl maila mig dina mått så ska jag kolla om nått mönster verkar passa och sedan kommer ju så klart frågan om vilket tyg du skulle vilja ha en t-shirt i, jag har ju mest "barn" tyger som jag iof själv gillar att sy till mig själv i... Hör av dig så får vi se vad vi kan hitta på!

retrostuff sa...

Mesc:
Vi skulle kunna uppfinna någon typ av trådinsamlarmojäng? #ler# Det är verkligen trådar överallt!
JuMel:
Jag är överförtjust!

Unknown sa...

Systrarnas tunikor blev jättefina å systrarna har haft på dem sedan de kom med posten... Ett bra betyg!

Det kommer nog att bli fler beställningar!

Hälsningar Mamma till systrarna

Helena sa...

Jättefina tunikor! Jag syr också i köket så visst ser det ut så här hemma hos mig också emellanåt, nu har jag lyckats få plats med en stor garderob i ett hörn där jag kan pressa in alla aktuella sysaker och tyger, resten finns i en garderob i sovrummet :)

retrostuff sa...

Pernilla:
Jätteroligt att få gott betyg från barnen... det är ju faktiskt det viktigaste. Ja, fast det är ju ännu roligare när både föräldrar och barn gillar plaggen såklart!
Helena:
Just det sovrummet är lagret. Vi kan inte vara riktigt kloka :)!