lördag 12 december 2009

hjärtligt från tampella och marimekko


Tack Aleisa för det fina Marimekkotyget ”Muija” design Maija Isola 1969!

15 kommentarer:

Aleisa sa...

Detta var ju så himlaaaaaaaaaaaaaaaa snygt, och då vet jag varför sparat jag detta i många år, nu har det kommit sin rätta tid. Varsågod!!!!!!

Palven sa...

Vad mycket fint du gjort på sistone :o)

Här har symaskinerna stått still en tid, men var sak har sin tid.
Idag är det bakning som står på schemat (å lite städning om tid och lust finns)

retrostuff sa...

Aleisa: Mmm, det finns till och med en liten bit kvar. Tack igen!

Palven: Hm, jag borde också städa, men när jag börjar städa i skåp, lådor och på hyllor hittar jag så mycket tyger som varit på ”spar”... ja, och så blir det kläder istället för dammsugning :)

Moi! sa...

Vilka härliga klänningar du gör! Tycker om tygerna, Råkar själv ha flera av dom. Kul att få se färdiga plagg av dom!

LillaBarn sa...

Jättesnygg klänning, gillar alla kombinationer du gör på dina plagg. Muy bien!

retrostuff sa...

Moi: Kul... kan det bero på Uppsalaklimatet :). Såg i din blogg att vi delar stad.

lilla Barn: Det är i de, ibland, märkliga kombinationerna som det händer något kul tycker jag. Jätteroligt att det finns fler som gillar det! Tack för det.

Aleisa sa...

Och så undrar jag oxå, vad är det för klimat,?????, för där upe i Upsala fins en otrolig duktig gäng och en löss elektron, som syr som på himlet.

retrostuff sa...

Aleisa: Studentklimat? Många unga människor i staden? Ja, eller så är det förmodligen brist på klimat som gör oss till innesittande sömerskor :)

Aleisa sa...

Det är du som är elektronen, hehe

Anonym sa...

Hej! Vad fina klänningar! Det tyget som du har i fodret, rött med vita kaniner som man ser stjärten på, typ IKEA. Jag har ett helt påslakan av det, är det något du är intresserad av att köpa? Jag känner inte riktigt att det är min stil på de kläderna jag syr, men jag har sett att du använder det och du har mer den stilen och kan göra mycket fint av det. Det är ett helt påslakan inköpt på Myrorna för någon vecka sedan, helt och rent inga fläckar och i fint skick! Maila om du är intresserad, annars lägger jag upp det på tradera. Tänkte fråga dig först. /petra.h

SiriR sa...

Wow, så masse fine kjoler du har sydd! Du er supergod til å kombinere ulike stoffer og forvandle dem til de lekreste klærne!

Legger deg i min bloggliste så jeg kan følge med på hva du gjør, håper det er ok?

retrostuff sa...

SiriR: Hej och välkommen :)!
Vi verkar ha samma smak på både modeller och tyger (stoffer på Norsk?)kan jag se i din blogg. Jätteroliga julklänningar i din blogg. Är det gamla dukar?

SiriR sa...

Hei igjen,
jepp, vi liker visst noe av det samme ja!
Julekjolene er laget av juleduker kjøpt på bruktbutikk:)

Anonym sa...

Tjenare! Då kompleterar vi varandra! Jag kan inte sticka tröjor! Jag började sticka på en babytröja när jag fick reda på att min syster skulle få sitt första barn. Jag har stickat typ 5 cm....och ja...min systerdotter är idag 7,5 år...och jag tror inte den kommer att passa. Tyvärr! Ha ha...men någon gång i livet ska jag lära mig! Det är bestämt! Ha det super! /petra.h

retrostuff sa...

Prettoflamingos:
Min första tröja var ful som stryk. Jag hade bara bestämt att den fick bli hur ful som helst bara den blev klar. Klar blev den, tappade maskor var där... dessutom var den på tok för stor. Skitful men färdig. Jag är så dålig på att läsa mönster. Jag är den sorten som fattar bättre om jag kollar på hur en sak ser ut och sen gör som jag tror det ska vara. Kanske därför jag inte får till några vänstertummar?:)