måndag 2 juli 2012

skärgårdis...

... som är ungefär samma sak som att vara lantis ;). Upplägget är rätt likt en segelsemester. Kod til toa, kod till dusch, säga att du är personal på ön på krogen... 
Jag har jobbat som butikschef, sömmerska på NK, på Smögen i butik, på plantskola, packat bananer, varit dekoratör/inredare, på förskola, på reklambyrå, som illustratör, gymnasielärare, garderobiär på krogen, föreläsare... en gång i tiden sa jag: Kill me, om jag någonsin skulle bli affärstant igen, nu är jag sommarjobbande affärstant... fan så kul! 
Så koderna till dusch och toa tar jag gärna :). På Fjäderholmarna finns inget annat att göra än att äta god mat eller läsa god bok efter klockan 17.00. Kunderna är glada och trevliga, man får hotta upp sin engelska, spanska och tyska som bonus. Sover som en stock och blir väckt av måsarna runt 6.00, Nackdelen är: 
- Betala till damen i kassan. (jag är tydligen damen)
Sagt av många mammor när barnen själva ska få shoppa.
Jag fattar ju att jag kanske är äldre än för tio år sedan. Men att kalla mig för en dam... hm, i min värld är damer, hm, just damiga. Marinblå och bärande Busnel eller väska från Dior med guldkedja. Ja, ni hajjar. Jag ser ut som en fågelskrämma om man jämför ;). Skön juli!

5 kommentarer:

Ewa sa...

Hahahah jag började jobba i affär som artonåring o redan då hette det "ge pengarna till tanten" vafan! Ska tillägga att jag nu vid 33 års ålder FORTFARANDE får visa leg på systemet så jag var nog inte superskrynklig tant som artonåring

Gunilla sa...

Damen är väl en mer väluppfostrad form av tanten eller!? ;)

retrostuff sa...

Naturligtvis är det ju bättre än tanten... men när blev jag dam tro?

Anonym sa...

Här sitter jag på Lidingö och kan nästan vinka till dig ...
Jag är en av de som alltid läser men sällan eller aldrig kommenterar.
Det är så kul att se allt du gör av gamla tyger, fiiiina saker.
Ha det så kul under sommaren med jobbet. Kram Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

Har precis klippt ut tyget till klänningen jag ska ha på dotterns bröllop.

Gunilla sa...

Ur det väluppfostrade barnets perspektiv kanske cid 35... ;)