måndag 30 augusti 2010

äsch!

Min gamla arbetshäst brann igår. På riktigt. Rätt som det var började det blixtra och ryka från sladden som sitter på symaskinspedalen. Ut med sladden, fort, fort. Sen satt jag i den igen, men det blixtrade bara ännu mer. Ut med sladden igen. Frans blev skriken på (sonen sitter inne med elkunskaper). ”Kortis” var hans expertdiagnos.
Så... utan symaskin försmäktar jag nu på denna ö med tillklippta tygbitar både högt och lågt.

Ps. Den gamla i källaren funkade inte heller.
Och hörrni, dra ur sladden när ni inte är hemma. Det var bara tur att jag stod bredvid maskinen. Jag sydde alltså inte när det hände. #lite rädd#

14 kommentarer:

Beatrix Vnunk sa...

Men kära hjärtat! Var rädd om dig!

Jag fick mina grejer idag. De är så fina att jag nästan börjar gråta. Du är ett formgivningsgeni My! Tack!

ewa sa...

Läskigt! Vilken ålder var det på apparaturen?

Helena sa...

Ajajajaj...det låter riktigt läskigt! Ska verkligen följa ditt råd...man vill ju inte stå där en vacker dag med skägget i brevlådan precis... Hoppas det löser sig så att du snart är igång och syr alla dina fantastiska projekt:)

Aleisa sa...

Du vart du ska! Kom hit! Så dricker vi lite té också. Hoppas du eller Frans hittar lösningen, annars, mot söderhavet!

Jennie sa...

Men fy sjutton så otäckt!! Tur att du var hemma och i närheten när det hände så att det inte hände ännu värre saker! Men visst förstår jag tragedin i att inte kunna sy... Hoppas det löser sig snart!

Mimmi sa...

Förstår att paniken börjar komma utan symaskin. Så tur att du stod bredvid. Själv har jag alla mina maskiner + belysning i samma fördelardosa och stänger av strömmen på dess kontakt när jag inte syr. Smidigt att stänga av alla på en gång :-)

Randiga Tråden sa...

Min mammas gamla Husqvarna, som jag syr på när jag är på landet, motorn brann när jag sydde. Den har gjort sitt men är fin att titta på. Jag ska följa ditt råd att dra ur sladden. Brittmari

Carro/mysigtdesign sa...

Bra tips om att dra ur sladden, jag har ju också en riktigt gammal arbetshäst!!! Tur att allt gick bra ialla fall. Lycka till med elen

Palven sa...

Så himla trist :o(
Skäms lite när jag erkänner att jag aldrig drar ur sladdarna. Men det ska bli ändring på det fr o m nu.

od Andulky sa...

Oj oj.. Tur att jag alltid drar ur sladdar.

retrostuff sa...

Jo, maskinen är helt oflashig. En Husquarna från 1976 som jag fick i 16-årspresent. Under årens lopp har det passerat fina datoriserade maskiner... jag älskar ändå min, rätt fula, bruna Husquarna. Ju, mer oanaloga finesser desto mer bök är min erfarenhet. Kretskort och saker man inte kan fixa själv.
Hoppas att ingen glömmer sladden i är ändå en förhoppning från mig.
Frans fixade till det hela med skruvmejslar, lödkolv, ny sladd och eltejp. Konstigt när ens barn vet saker man inte har en aning om själv!

Rasande Rose sa...

Dom äldre maskinerna är MKT bättre. Jag har en ny Husqvarna och den är plastig. Jag och en vän brukar diskutera detta och har kommit fram till att dom äldre tunga symaskinerna är stabila och bra. Ger mkt finare raksömmar och är tåligare. Jag ska sälja min lilla hobbymaskin och köpa mej en äldre.
Aah..det va bättre förr ;)

Fast brinna ska dom ju inte göra :P Du får ha en liten eldsläckare och hänga på sidan av maskinen haha

Agneta sa...

Usch vad tråkigt! Hoppas du har möjlighet att fort fort skaffa dig en ny! För nu kommer det mer tyger! Du vann! Maila din adress så kommer tygerna på posten. :)

angeolofsson@hotmail.com

/Agneta

agata ragata

Min vrå... sa...

Hu det lät ju jätteläskigt! Tur att du inte skadade dig.
Valparna är av rasen Engelsk Bulldog. :) Kram Elin.