lördag 8 maj 2010

de ä mycke nu

Lite tjock här hemma just nu. Studentklänning till min dotter, Disa, vänners 50-årskalas, dopkläder till bästa kompisens första barn, beställningar till Norge, Sveg och Sollentuna. Städningen här hos mig ska vi bara inte tala om. Det är kul när det rör på sig, men nu är det typ väldigt mycket. Betygsstressad formgivarlärare är jag dessutom, det är kanonkul att vara lärare på gymnasiet... fast betygen är ett aber.
Jag tycker man borde skippa dem. Betygen. Idag har det varit Öppet Hus på skolan också. Minus 1 dag den här helgen alltså! 
Att sy är min paus, yoga, relax, när andra gillar det jag gör är det ju såklart toppenkul! Jag har mängder tillklippt i blå och gröna toner, lite kommer nog ut i morgon... eller på måndag. Eller tisdag.
Tror det är bäst att inte lova för mycket just nu.

7 kommentarer:

makrill sa...

det där med att tiden inte räcker till till det man vill känner jag igen... min man brukar säga att jag har två jobb för att jag så hängivet ägnar mig åt syandet varje ledig stund jag har. lite sjukt, jag vet. men ack så skönt för min hjärna.

Agnes sa...

Åh jag väntar med spänning : )

retrostuff sa...

Makrill:
Vi är inte kloka... eller så är det just det vi är!
Agnes: (AgnesSIL?)
Vad roligt att du hittat hit! Det kommer alltid mer, det är en universell lag verkar det som :). Idag städar jag och planterar pelargoner. Vuxentunika är tillklippt.

Anonym sa...

Känner igen mig! Läraryrket är speciellt, kul men krävande...
Hoppas du får tid att sy det du känner för i all stress, det är då man (vi sy-tokiga) mår som bäst ju!!
Städa kan man göra i sitt nästa liv ;)
MVH/ Hanna (madebyhanna)

retrostuff sa...

Hanna:
Hm, just det, städning kan alltid vänta! Tyvärr har den redan väntat alldeles för länge. Jag sorterar och klipper... nu ska överskottet ut på Tradera!
Ps. När jag säger städa menar jag oftast ”städa-bland-tygerna” normalstädningen fixar sig alltid.

Aleisa sa...

Städa på riktigt behövs hos mig, och det menas inte bara bland tygerna, hehe, för tygerna kan man göra nåt åt(sy, ge bort, sälja på tradera osv) och det funkar, men var gör man med det som är bara "städa-bel", och "sortera-bel"(två fina ord jag har hitta på, juasjuasjuas), men som tider räcker inte?
Många kramar och tack!,du vet.

Lilla Anka-design sa...

Hej! Känner igen det där: det är mycke nu.... borde vara förbjudet med så mycket stress när våren kommer och man bara vill njuta.
Brukar titta in på dina härliga barnkläder och njuta av dina underbara tygkombinationer. Fantastiskt fina och inspirerande!
Jag har en award till dig i min blogg om du vill ta emot den....kanske du har sommarlov snart??? Då får man tid! Ha en fin vår!