onsdag 8 juni 2011

ett litet fynd med oväntad twist

På väg från jobbet cyklade jag förbi ”min” loppis. Jag måste ju undersöka om de har något kul idag. Jag hittade bara ett roligt påslakan men sen hittade jag en ny bebis. Eh, eller inte direkt ny, från sent 50-tal skulle jag gissa. Ögon som blundar och kan titta även ur ögonvrån, hon säger mammmmaaa med hög röst och jag fick soldräkten på köpet för 65:-. Glad i hågen stoppade jag min lilla tjej i cyklekorgen och cyklade hemåt. Rätt som det var blev jag omkörd av en polisbil som tvärnitade framför mig och 2 unga konstaplar hoppade ur bilen. Jag såg nog rätt förvirrad ut. De började gå mot mig och sedan började de le med stora leenden... - Öh, du vet att du borde ha cykelhjälm på ungen va? Följt av ett asgarv och en förklaring. De trodde på riktigt att jag for omkring med mitt barn i cykelkorgen. Jag håller som bäst på att fundera ut vad hon ska heta. Jo, för det är en hon det har jag liksom bestämt. Jag tror faktiskt hon får heta Rut. (Hon kan ju heta Knut om det behöver provas pojkkläder :).) Perfekt att prova både mössor och små klänningar i storlek 68-74 på!

Lycko mig!

21 kommentarer:

Aleisa sa...

ÅÅÅÅÅÅH vad fin hon är! Glad för dig, du är magnetisk, sa jag en dag. Jag har feber och tror jag dör... Puss!

Aleisa sa...

Nämen, kling och klang alltså! hahahahaha, kan inte skratta bara hostan kommer igen, LOL

retrostuff sa...

Stackars dig! Fy så jobbigt att vara sjuk i värmen. Har du fått medicin? Låt mannen passa upp lite på dig och ta det framförallt lugnt (jag, vet det är svårt). Lunginflammation är inte att leka med... så sängläge, varm dryck och sömn är vad du i alla fall borde försöka dig på. Krya på dig vännen.

Aleisa sa...

Lever knapp... ska till doktorn imorgon igen, puss!

Milma sa...

Hihi, vad roligt med poliserna, men dom har ju koll iaf! Fin docka :)

Singh sa...

Åhhh, helt underbar hon är din Rut. Rolig historia också!

Anonym sa...

Åh My vad roligt, vilket garv jag fick. Rut är perfekt, Signe Rut skulle jag kunna tänka mig : )

Ha en skön kväll!

Agneta

Jennie sa...

Hahaha, jag dör av skratt! Vilken rolig historia!!

SiriR sa...

Hi, hi, så herlig historie om dokken i sykkelkurven:)

Søt er hun iallefall!

Anita sa...

Vilket kalasfynd och vilken rolig historia :-)

Gillar även modellen på soldräkten, nåt att ta efter kanske

retrostuff sa...

Ja, det blev ju roligt i slutänden, men fy så läskigt det var först... jag är av någon anledning rädd för poliser. Ja, fast jag har aldrig egentligen träffat några fler än idag #twist it again#
Agneta:
Ja, Signe är inte tokigt. Signe dig. ;)
Anita:
Ja, jag har faktiskt haft en tjej som frågat om soldräkter (hon bor i Malaysia). Kan hända att det blir en soldräkt eller två, vi får väl se hur sommaren artar sig.

finnkids sa...

Va söt docka!Och vilken rolig historia! Det är ju bra att de sköter sitt jobb.... :-)

Kaja sa...

Bästa historien idag! Helt underbar!

Åsa Tidqvist sa...

jag är också lite rädd för poliser...men nu har min svåger precis blivit polis så kanske botas jag nu! himla fin docka du fyndat - min faster har en sån, sen hon var liten =)

Lilla Anka sa...

Men....en sådan docka hade jag ju när jag var liten!!!!! Undras om hon finns instoppad på vår lilla vind??? Borde ju leta upp henne! Men 170 kvadratmeter vind med full ståhöjd, fullproppat...hmmm...vi tar det en regnig sommardag...har vi sagt de senaste tio åren...
Min heter Lena, fast jag tycker att Rut är perfekt. Jag känner en alldeles ny baby som heter Rut!
Skall bli spännande att se din lilla Rut med nya "retrostuff-kläder"!

Carro/mysigtdesign sa...

Ha, ha, ha. Tack för dagens asgarv!

Maria sa...

Hahahaha, kul att dom stannade och pratade fast dom sett fel!

Mrs.Bao 包 sa...

hahaha.... jag tror jag döööööööör så roligt!!! Underbart! Du tryckte på knappen när konstaplarna var där också va så hon sa "mammaaa".
Rut är ett fint namn, Knut med! Vi höll på att döpa Svante till Knut (så om det blir en till pojke får det nog bli Knut, då vi hann göra en namnskylt och allting. haha).
Kram Agneta

retrostuff sa...

Mrs. Bao:
Det var bara maken som var emot Rut för 20 år sedan när Disa kom. Knut hade jag som pojknamn... eftersom Frans hette just Frans vore det ju kul med en Knut också var min tanke :). Så nu fick jag äntligen en liten Rut!

IA Nyckelpiga sa...

Vilken kul historia!
De svenska poliserna skulle vara här och se hur man áker moped.....dá har bara föraren hjälm och resten, ja, ofta är det flera, áker utan.
Skulle man ha cykelhjälm pá sej sá skulle folk tro att man inte är riktigt klok.
Fast det kan ju vara ännu värre. I Indien ság jag hela familjer med föräldrar, barn, morföräldrar och husdjur pá en och samma moped och EN av dom hade hjälm, pappan givetvis, det var ju han som körde :)

Fangoria sa...

Haha det var en rolig händelse!! =)
Sött fynd!!! =)